28 Nisan 2024 Pazar

Baycan Elektrik AŞ

Baycan Elektrik AŞ

Baycan Elektrik AŞ’den yeni bir yatırım daha…
Havacılık ve Savunma Sanayii Üretim Tesisi açıldı

Baycan Elektrik Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret AŞ Havacılık ve Savunma Sanayii Üretim Tesisi’nin resmi açılışı gerçekleştirildi. 27 Ekim Cuma günü gerçekleştirilen açılış törenine Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Ünal, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, DEVA Parti İlçe Başkanı Ebru Emre ve çok sayıda iş insanı katıldı.
Açılışta konuşan Baycan Elektrik Genel Müdürü Engin Yılmaz “Sayın Yönetim Kurulu Başkanımız Hakan Kılıç’ın vizyonunda çıkmış olduğumuz bu yolda, kısa sürede büyük başarılar elde ettik. Baycan Elektrik ailesine havacılık ve savunma sanayisindeki geleceğimiz için güvenim sonsuz.” ifadelerini kullandı.

Savunma ve havacılık sanayisinin ihtiyaç duyduğu kablo donanımları üretilecek
Açılış Töreni firmanın Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi 7. Caddede bulunan 10.000 metrekarelik arazi üzerinde kurulu 7.500 metrekarelik fabrikasında gerçekleştirildi. Açılışı yapılan tesiste savunma ve havacılık sanayisinin ihtiyaç duyduğu kablo donanımlarının üretilmesi için iklimlendirilmiş 500 metrekarelik depolama ve üretim alanında, Schleuniger marka kablo işleme araçları (kesim, lazer markalama, ınkjet markalama, uç sıyırma) yanı sıra Weller marka lehim istasyonları ve ilgili sektörler için kalitesi ve uzmanlığı kanıtlanmış (TYCO, DMC, WEIDMULLER, RAYCHEM, ITT CANNON, ASTRO vb.) el aletleri ile diğer ekipmanlar kullanılmaktadır. Üretimi yapılan ürünler 100% olarak Cirris Test Sistemleri alt yapısı kullanılarak ve var ise müşterilerin ilave test gereksinimleri karşılanarak doğrulanmaktadır. Tüm üretim ve test süreçleri IPC / WHMA-A-620 ve IPC J-STD-001 standartlarında eğitmen yetkinliği kazanmış 3 CIT (Certified IPC Trainer) tarafından sertifikalandırılmış 50 teknisyen ile gerçekleştirilmektedir.

Sektörün en büyüklerinin tedarikçisi
2023 yılı itibari ile Baycan Elektrik Savunma Sanayisinin liderleri arasından Aselsan, Roketsan ve TEI işletmeleri ile seri siparişlere geçti. Firma bu yıl Aselsan ile yapmış olduğu FAI çalışmalarını ilk ürün muayenelerini başarı ile tamamladı. Aselsan’ın telsiz ve radar sistemlerinde kullanılan RF kablajları ve sistemler arasında haberleşme sağlayan seri port kablajlarının üretimlerini gerçekleştiren firma aynı zamanda Aselsan REHIS ürünlerinde yüksek ısı, titreşim gibi ortamlara uyum sağlayan kablajları ve HBT ürünlerinin bilgi teknolojileri için kablo donanım gereksinimlerini ürün gamına eklemiş bulunuyor. Roketsan ile ilk 2022 Ocak ayında iş birliğine başlayan Baycan Elektrik, firmanın mühimmat, füze ve İnsansız Hava Aracı (İHA) ürünlerinde haberleşme ve test kablajları için aktif siparişler yönetiyor.  İlerleyen dönemin projelerinden bahseden Genel Müdür Engin Yılmaz ‘Yakında Kale ARGE ile Som ve Atmaca kablajlarında FAI çalışması yapacağız.’ dedi.
  
“2025 itibari ile üç ayrı fabrika olarak hizmet vermeye başlayacağız”
Baycan Elektrik, 2023 yılı içerisinde gerçekleştirmiş olduğu Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi İmişehir’de bulunan 30’ar bin metrekare alana sahip toplamda 60 bin metrekarelik alanda yeni bir fabrika yatırımı, akabinde önümüzdeki yıl içerisinde iki inşaatın da yüzde 70’inin tamamlanmış olması hedefleniyor. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kılıç, yeni yatırımlar ile ilgili “2025 yılı itibari ile havacılık ve savunma, otomotiv ve beyaz eşya sektörlerine üç ayrı fabrika olmak üzere hizmet vermeye başlayacağız.” değerlendirmesinde bulundu. . 
   Baycan Elektrik üçüncü kuşak yöneticilerinden Yönetim Kurulu Üyesi Esen Kılıç ise “100. Yıl anısına ve ülkemizin savunmasına hayırlı katkılarımızın başlangıcını kutlamak üzere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftası düzenlediğimiz Açılış Törenimize teşrif eden tüm misafirlerimize Baycan Elektrik ailesi olarak teşekkürlerimizi iletiyoruz. Cumhuriyetin 100. Yılını sizlerle kutlamak, Eskişehir sanayisinin bir parçası olmak ve farklı sektörlerdeki hakimiyetimizin değerli iş birlikleri sayesinde artması bizler için onur. Milli teknolojiler, nitelikli alanında uzman mühendis ekibimiz, yeni yatırımlarımız ve sektör hedeflerimiz ile Türkiye’nin yeni yüz yılına hazırız.” ifadelerini kullandı.

Yarım asırdan fazla üretim tecrübesi
Baycan Elektrik AŞ, yaklaşık 56 yıldır kablo donanımı üretiyor. Kuruluş yılı 1967 olan firma ilk etapta Türkiye’nin lider beyaz eşya markası Arçelik’e bir yan sanayi olarak İstanbul’da 20 kişilik bir atölyede buzdolapları için kablo gruplama faaliyetlerine başlıyor. Yıllar içinde müşteri ve ürün portföyünü geliştirerek Vestel ve Haier markaları ile çalışmaya başlayan Baycan Elektrik, 2022 yılı itibari ile havacılık ve savunma sanayisine atıldı.