28 Nisan 2024 Pazar

Denizli İhracatçılar Birliği

Denizli İhracatçılar Birliği

Denizli İhracatçılar Birliği,
ihracat şampiyonu kablocuları ödüllendirdi


Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından şehrin ihracatçı firmalarına yönelik ödül töreni düzenlendi. 24 Ekim’de Anemon Otel'de DENİB'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’ne Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Protokolü, Denizli Platformu'na bağlı oda ve derneklerin başkanları, ihracatçı birlikleri başkanları, sanayiciler ve ihracatçı firma yetkilileri katıldı. İhracat listesinde birinci sırada Er-Bakır yer aldı. Seval Kablo Atom Kablo, Özgüven Kablo, CMK Kablo ve Çarkıt Kablo listede yer alan kablo firmaları olarak sıralandı. 
DENİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni kapsamında beş farklı kategoride firmalara plaketleri takdim edildi. 2022 yılında imalatçı bazında ilk 20 firma, Uşak'ta faaliyet gösteren imalatçı bazında ilk 3 firma, ihracatçı bazında 1 milyon dolar üzeri ihracat yapan sektöründe birinci 16 firma, 5 milyon dolar üzeri birim fiyat başına en çok ihracat değerine ulaşan firma ve son olarak Dış Ticaret Sermaye Şirketi olarak en fazla ihracat yapan firma ödüllendirildi.
DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “Cumhuriyetimizin 100. yılı, Denizli İhracatçılar Birliği'nin 30. yıldönümünde daha fazla ihracat ve daha fazla firmayı ihracatçı yapma hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. 30 yılda ihracata 60 milyar dolar değerinde katkı sağladık. İlimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan ihracatçılarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum.” dedi.
 
İhracatın yıldızları
1. ER-BAKIR ELEKTROLİTİK BAKIR MAMULLERİ A.Ş.
2. SEVAL KABLO AYDINLATMA CİHZ. İTH. İHR. SAN. VE TİC. A.Ş.
3. ATOM KABLO SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
4. ÖZGÜVEN KABLO SAN. VE TIC. LTD. ŞTİ. 
8. CMK KABLO ELEKTRİK SAN. İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.
13. ÇARKIT KABLO SAN. VE TİC. A.Ş.