28 Nisan 2024 Pazar

plast eurasia 2023

plast eurasia 2023

Avrasya Bölgesinin en büyük fuarı
Plast Eurasia İstanbul yine adından
söz ettirmeyi başardı

Her yıl düzenlenen ve her yıl da istikrarlı bir şekilde büyümesini devam ettiren fuarda bu yıl ziyaretçiler 1-1A-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-11A-12 olmak üzere 14 salonda yer alan makine ve ham madde firmaları ile buluştu. Bu yıl yeni açılan iki salon ile toplam 1.375 katılımcı firma ürün ve hizmetlerini sergileme fırsatı buldu. 67.249 profesyonel alıcının ziyaret ettiği fuarda toplam ziyaretçinin %16’sını yabancı alıcılar oluşturdu.

Geniş coğrafyaya yayılan ticaret
43 ülkeden katılımcının yer aldığı Plast Eurasia’yı ziyaret eden profesyonellerin %27’si Avrupa ülkelerinden, %21’i Asya ve Okyanusya’dan, %19’u Afrika ülkelerinden, %13’ü Orta Doğu’dan, %10’u Balkanlardan ve %8’i da Kuzey ve Güney Amerika’dan geldi. Çok geniş bir coğrafyaya yayılmış büyük bir ticaret hacmine sahip olan fuarda, toplam 118 ülkeden alıcı ürün ve hizmetleri tek çatı altında inceleme fırsatı buldu.

Plastik geri dönüşüm endüstrisinin yeni oyuncuyu sahneye çıkıyor
Plastik endüstrisinin tüm paydaşlarının katılımı ile 32. kez son derece başarılı bir şekilde gerçekleştirilen Plast Eurasia İstanbul Fuarı’nda plastik geri dönüşüm sektörünün Türkiye’de düzenlenen ilk fuarı olan RePlast Eurasia Fuarı’nın da lansmanı yapıldı. Fuar katılımcı ve ziyaretçilerinin yoğun ilgisini çeken yeni fuarın satışları neredeyse bu fuarda tamamlandı.

Sektörün gelecek buluşması için çalışmalar başladı
Plast Eurasia İstanbul, 33. Uluslararası Plastik Endüstrisi Fuarı’nın gelecek tarihi de belli. 4-7 Aralık 2024 tarihleri arasında açılacak yeni salon ile büyümesini devam ettirecek olan fuarda katılımcılar yerlerini almak için şimdiden taleplerini iletmeye başladı.
Tüm sektörün en önemli buluşma platformu olarak değerlendirdiği fuarın satışlarına Ocak ayı itibariyle başlanması hedefleniyor.