27 Nisan 2024 Cumartesi

Tuna Tartı

Tuna Tartı

Sektöre Yön Veren Teknolojiler:
Endüstriyel Dönüşümün Yeni Yüzü

Ercan Hatipoğlu
Satış Koordinatörü
Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler Ltd. Şti.

Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler olarak, ölçüm ve tartım teknolojilerinde inovatif çözümlerle sektörde yerimizi alıyoruz. Deneyimli mühendis kadromuzla ürün geliştirme çalışmalarını yürütüyor, Türkiye'den 46 farklı ülkeye ihracat yaparak "İzmir'den Dünyaya" felsefemizi yaşatıyoruz. Sürekli yenilik arayışımız ve durmaksızın çalışan enerjimizle, ölçü ve tartı sistemleri alanında liderliğimizi sürdürüyoruz. İlk olarak Loadcell dediğimiz yük hücreleri, ikinci olarak Otomatik olmayan tartı sistemleri Platform kantarı, Silo tartımı ve Taşıt kantarı, üçüncü olarak Otomatik tartı sistemleri Bigbag torbalama ve CheckWeigher ve son olarak Sürekli tartı sistemleri Bant kantarı, Randıman kantarı gibi 30 farklı ürün kategorimizle İzmir fabrikamızda üretim yapmaktayız.
Ürün ve hizmetlerimizle, müşterilerimize yatırımlarını en kârlı ve maliyet etkin bir şekilde yapmalarına olanak tanıyoruz. Servis hızımız sayesinde Türkiye'nin 81 ilinde en fazla 6 saat içinde yerinde oluyoruz. Üstelik bölge müdürlüklerimiz aracılığıyla ücretsiz keşif hizmeti de sağlıyoruz.
Türkiye ve diğer yerlerde, madencilikten lojistiğe, gıdadan çimentoya, kimyadan savunma sanayine kadar çok çeşitli sektörlerde özelleşmiş mühendislik çözümleri sunuyoruz. Sunduğumuz çoğu çözüm, sektör ve firmaya özel olduğu için, bizi sadece ürün yelpazesi olan bir firma değil, aynı zamanda "çözüm ortağı" olarak konumlandırıyor.
Tuna olarak, endüstriyel arenada öne çıkan ISO1000 şirketlerinin yaklaşık %78'iyle sürekli olarak iş ortağıyız. Bu durum, bize hem deneyim kazandırmakta hem de gurur duymamıza neden olmaktadır.
 Tuna'nın taşıt kantarları, sektörde lider sayılan firmalar tarafından öne çıkmaktadır. Taşıt kantarlarımız, TUNA TS1, TS2, TS3 ve TS4 olarak dört farklı modelde sunulmaktadır.
Sektörde en çok tercih edilen modellerimizden biri TS-4 zemin üstü taşıt kantarıdır.Tuna TS-4 Model, altyapı gerektirmeyen , kendinden rampalı mobil kantar olmakla beraber, stok sahalarında, fabrika girişlerinde, hammadde alış-satış kantarı olarak kullanılır. Zemin üzerine monte edilir. Betonerme rampalar ile kantarın üzerine rahatça çıkılır. Kantar 3 parça ve rampalardan oluşmaktadır. Sağ ve sol çelik platform içi beton loblardan oluşur. Sağlam yapısı ve uygun maaliyeti ile ön plana çıkmaktadır. Kantar kapasitenin %150 fazla tartım kapasitesine göre maximum mukavamet hesaplanarak üretilmekte olup ebatlarına göre 4 ila 10 adet arasında her biri 30 ton kapasitede OIML R60 standartlarında C4 sınıfı paslanmaz çelik TCT-30t model yerli üretim yük hücreleri (loadcell) kullanılmaktadır.
Yüksek volumlü adetler ile ürettiğimiz Tuna TCT Yük hücresi Paslanmaz çelik ve alaşımlı çelik olarak iki farklı malzemeden üretilen TS model yük hücresi özellikle taşıt kantarlarında ve vagon kantarlarında kullanılmak üzere üretilmektedir. Tamamen lazer kaynakla kapatılmış ölçüm bölgesi IP68 koruma sınıfında olup zorlu endüstriyel koşullarda başarı ile çalışmaktadır. 10.000 kg - 50.000 kg kadar kapasite seçenekeleri vardır.
Yerli üretimle katkı sağladığımız için Tuna Tartı olarak büyük bir gurur duyuyoruz. Müşterilerimizin çeşitli ihtiyaçlarına özverili bir şekilde yanıt veriyor ve uygun çözümler oluşturuyoruz. AR-GE ekibimizin destekleriyle yerli ürün yelpazemizi genişletiyor ve ithalatı asgari düzeye çekiyoruz. Işıkkent'teki üretim tesisimizde, geleceğin teknolojisini izleyerek hızlı ve etkin bir üretim gerçekleştiriyoruz.

Tuna Tartı adı altında, dünya genelindeki tüm müşterilerimize ürünlerimizi ve sistemlerimizi yüksek kalite standartlarıyla ve zamanında teslim ediyoruz. Özellikle Avrupa, Orta Amerika, Doğu Afrika ve Orta Doğu'yu hedef pazarlarımız olarak belirlemiş durumdayız. Türkiye içinde ise, ulaşmadığımız şehir kalmamış durumda ve bu yaygınlığı korumak için her gün daha da iyileşiyoruz.