28 Nisan 2024 Pazar

Nexans Vakfı

Nexans Vakfı

Nexans Vakfı, Denizli’de otizmli
çocuklar için solar çatı projesini hayata geçirdi


İnovatif ürün ve çözümleriyle kablo sektörünün lider markası Nexans, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Nexans Vakfı çatısı altında Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşları ile yenilikçi projelere imza atan Nexans Türkiye, son olarak, Denizli’de bulunan ve alanında dünyanın sayılı özel eğitim okullarından biri olan Dentaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi DOÇEM’de solar çatı uygulamasını hayata geçirdi. Bu proje ile okulun ihtiyaç duyduğu tüm enerji, doğal kaynaklarla sağlanmaya başladı ve okulun enerji giderleri sıfıra indirildi.

Nexans Vakfı ve Nexans Türkiye tarafından, Dentaş Kağıt Sanayi A.Ş. ile Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı işbirliğinde hayata geçirilen projenin açılış töreni Denizli’de gerçekleştirildi.

6 Eylül 2023 tarihinde DOÇEM’de gerçekleşen, “Güneş Enerjisi Otizmde Fark Yaratıyor” projesinin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan ve protokol üyeleri, Nexans Yönetim Kurulu Başkanı Jean Mouton, Nexans Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Atilla Kurtiş, Dentaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Abalıoğlu, Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu ile her iki şirketin üst düzey yöneticileri, okulun öğrencileri ve veliler katıldı.

Dentaş Kağıt Sanayi tarafından yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanan DOÇEM, otizmli çocuklarımızın yaşamlarını bağımsız olarak sürdürebilmelerini sağlamak vizyonu ile tasarlanarak, hem eğitim ve hem de sosyal, ihtiyaç duyulan tüm alanlarda eğitim veren bir okul olma özelliğini taşıyor.

Nexans Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Atilla Kurtiş, projeyle ilgili olarak “Geleneksel ısıtma ve soğutma  sistemlerinden olumsuz etkilenen otizmli çocuklar ve ailelerinin hayat standartlarını iyileştiren bu proje, aynı zamanda gezegenimiz için sürdürülebilir bir geleceğe doğru bir adım olacak ki bu da Nexans olarak vizyonumuzun temelini oluşturuyor. Bu olağanüstü okulu inşa eden Dentaş Kağıt Sanayi AŞ’ye 2013 yılından bu yana dezavantajlı toplulukları destekleyen vakfımız Nexans Foundation’a, bu projeyi gerçekleştirirken katkılarını esirgemeyen kıymetli iş ortaklarımız Elin A.Ş. ve Arena Enerji’ye ayrı ayrı teşekkürler. Bu proje ile bu kıymetli okula, çocuklarımıza ve gezegenimize katkı sunabilecek olmaktan dolayı müteşekkiriz” dedi.

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu,  “Nexans Vakfı, titiz incelemeler sonucunda bu projemizi, Denizli’deki bu özel okulumuzu desteklenmeye değer buldu. Bu ulvi destek için Nexans Vakfı’na ve Nexans Türkiye’ye çok teşekkür ediyoruz. Dünyanın değişik bölgelerinde insanlığın ve çevrenin önemine dikkat çekerek toplumsal ve sosyal projelere gönüllü destek veren Nexans Vakfı’nın katkılarını çok değerli buluyoruz. Böyle bir kurum tarafından okulumuzun desteğe layık görülmesi projemizin doğruluğunu bir kere daha kanıtladığı için gururluyuz. Proje sayesinde, otizmli çocuklarımızın ihtiyaçları dikkate alınarak özel olarak tasarlanıp inşa edilen ve örnek gösterilen okul binamızın elektrik ihtiyacının, doğa dostu güneş enerjisi panelleri ile giderilecek olmasından dolayı çok mutluyuz.” dedi.

Dentaş Kâğıt Sanayi AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Abalıoğlu; “Çevre dostu ambalaj üretimi yapan bir şirket olarak, proje ile okulumuza yenilenebilir enerji kaynağı güneşten elektrik üretecek olmaktan dolayı çok mutluyuz. Uluslararası faaliyet gösteren bir şirket olan Nexans Türkiye’nin ve Nexans Vakfı’nın okulumuza yaptıkları anlamlı katkıya teşekkür ederiz. Ayrıca kalabalık ortaklı bir şirket olarak şehrimizin ve bölgemizin ihtiyaç duyduğu bu özel okulumuzun yapılmasına onay veren Yönetim Kurulu Üyelerimize ve tüm ortaklarımıza teşekkür ederiz.” dedi.
Nexans Foundation hakkında: 2013 yılında, dezavantajlı toplulukların enerjiye erişimini kolaylaştıracak sürdürülebilir girişimleri desteklemek amacıyla Nexans tarafından, sektöründe bir ilk olarak kurulan Nexans Foundation (Nexans Vakfı) dünyanın dört bir yanında finanse ettiği projeler ile bu toplulukların insani, sosyal, çevresel ve ekonomik gelişimine katkı sağlıyor.