28 Nisan 2024 Pazar

sikora

sikora

Saf Materyal, En iyi kalite
PURİTY SCANNER ADVANCED 10 yaşında

SIKORA 2013 yılında, PURITY SCANNER ile mevcut teknolojilerden önemli ölçüde farklı olan yeni bir teknoloji türünü piyasaya sürdü. Granüllerin kontrolü ve ayrıştırılmasına yönelik bir sistemi, enerji kablosu endüstrisindeki ortaklarla yakın işbirliği içinde geliştirilmesini gerçekleştirildi. Cihaz bugün piyasada, en yüksek kalite ve sürdürülebilirlik için kullanıcılara kontrol ve ayrıştırma sırasında yardımcı oluyor.

Özellikle yüksek gerilim kablolarının üretiminde, üretim sırasında oluşabilecek metal kirliliğinin güç kablolarının izolasyonunda olmaması esastır. O zaman ve şimdi amaç, granüllerdeki yabancı maddeleri tespit edip ayırmak. En önemli konulardan, granül içinde eritilmiş olsalar bile kirliliği tespit etmekti. PURITY SCANNER'ın benzersiz X-Ray teknolojisi ve optik sistem kombinasyonu, on yıl önce plastik granüllerin %100 kontrolünün temelini attı. Şeffaf, yarı saydam ve renkli ham maddeler üzerindeki renk değişimleri ve siyah noktaları, üç adede kadar farklı siyah beyaz optik kamera tarafından tespit edilir. Ek olarak, X-Ray kamerası granüllerdeki boyutu 50 µm'ye kadar olan metalik kirlilikleri tespit eder. Kirlilikler daha sonra otomatik olarak ayrıştırılır, böylece yalnızca saf malzeme işlenir. Sistem piyasaya sürüldüğü günden beri sürekli olarak geliştirilmektedir. PURITY SCANNER'ın yerine gelen PURITY SCANNER ADVANCED artık piyasada başarılı bir şekilde yerleşmiştir. Malzeme ve gereksinimlere bağlı olarak kaç adet ve hangi kamera tipinin kullanılacağına müşteri karar verir.

Granüller, sistem içinde temiz bir akış oluşturmak için mükemmel şekilde izole edilmiş, paslanmaz çelikten yapılmış aşınmayan titreşimli bir kanal aracılığıyla akar. Granüller titreşimli kanal aracılığıyla denetim alanına eşit şekilde yayılır. Bu eşit yayılım, çeşitli kamera görüş açılarından optik inceleme için optimum koşulları sağlar. PURITY SCANNER ADVANCED ile müşteriler aynı zamanda hibrit hava sistemi kullanarak kirli granülle ilgili uygulamaya ayarlama seçeneğine de sahiptir. Nadiren meydana gelen daha büyük yanıklar veya metal kirliliği için, örneğin kritik olmayan küçük, hafif renk değişimlerine göre daha büyük bir püskürtme ayarlanabilir.

Mümkün olan en yüksek kontrol ve hibrit üfleme kombinasyonu sayesinde PURITY SCANNER ADVANCED, en yüksek kalitede ham madde üretimi sağlar. Bu, üretim süreçlerini daha da optimize eder ve defolu ürünleri azaltarak, uygun maliyetli ve sürdürülebilir üretime katkıda bulunur.