26 Nisan 2024 Cuma

cablemar

cablemar

Üretiminin %65’ini ihraç eden Cablemar’ın ana pazarı %90
Avrupa ülkeleridir.


Kablomar Kablo Hammaddeleri San. ve Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Turgay Ceylan firması hakkında sorularımızı cevapladı.

Firmanızı ve ürünlerinizi tanıtır mısınız?
Kablo sektörüne yönelik hammadde/malzeme üretimi yapan firmamız, 2006 yılında kurulmuştur. Başlangıçta, yurtdışı üretici firmaların Türkiye/Doğu Avrupa pazarları için temsilciliği ve distribütörlüğü ile sınırlı olan faaliyetlerimizi, 2008 yılında ilk dilimleme makinalarımızın devreye girmesi ile üretim boyutuna taşımış olduk.
Ana üretim konumuz, Alüminyum, Çelik ve Bakır bantları farklı plastik ve/veya kimyasal malzemeler ile kaplayıp, en/boy/farklı sarım kombinasyonları ile keserek, kablo sektörünün kullanımına sunmaktır. Başlıklar halinde ürün gruplarımız:
- Kopolimer Kaplı Alüminyum Bant
- PVC Lak Kaplı Alüminyum Bant
- HFFR uyumlu Alüminyum Bant
- Zırhlama için kapsız Alüminyum Bant
- AluPET – AluPETAlu – AluPETCopolymer kombinasyonları
- Kopolimer Kaplı Çelik Bant
- Kopolimer Kaplı Bakır Bant
• Wire Düsseldorf fuarına katılacak mısınız? Katılacaksanız hangi ürünlerinizi sergileyeceksiniz?
Her zaman olduğu gibi Wire Düsseldorf fuarında bu yıl da yerimizi alacağız. Fuarda ağırlıklı olarak lokomotif ürünlerimiz Alüminyum ve Çelik ile ilgili sunumlar yapacağız.


• Almanya ve Avrupa ülkelerine ihracatınız var mı?
Toplam üretiminin 65% ini ihraç eden firmamızın ana pazarı, 90% ile Avrupa ülkeleridir.

• İlk çeyrek ile ilgili değerlendirmenizi paylaşır mısınız?
Pandemi süreci ile başlayan sorunlar, maalesef, sürecin etkilerinin azalmasına rağmen ilk çeyrek boyunca da devam etti. Malzemeye erişim, aşırı yükselen emtia fiyatları, yükselen maliyetler sebebi ile lojistik sorunları hala etkisini sürdürmekte. Herkesçe bilinen gerekçelerle bu etkileri ülkemizde diğer ülkelere kıyasla daha fazla hissetmekteyiz.
• 2022 yılında hangi pazarları hedefliyorsunuz?
Halihazırda 5 kıtada 43 ülkede yerleşik 200 civarında müşterimize hizmet vermekteyiz. 2019 yılında girdiğimiz ancak Pandemi süreci ile kesintiye uğrayan Kuzey ve Güney Amerika’daki faaliyetlerimizi arttırmayı hedefliyoruz.


• Eklemek istedikleriniz
Özellikle Alüminyum bazlı ürünlerde faaliyetini yoğunlaştıran firmamız, daha rekabetçi olabilmek ve tedarik süreçlerinde daha esnek çözümler üretmek için, 2022 yılı başında Alüminyum Soğuk Hadde Tesisi yatırımını yapmıştır.

Diğer bir lokomotif ürünümüz olan F/O Kablolarda zırh malzemesi olarak kullanılan Kopolimer Kaplı Çelik Bant üretiminde ise zaten ülkemizde ve Avrupa’da tek üretici olması sebebi ile çok iyi bir konumda olan firmamız yaptığı yeni yatırımlarla kapasite ve pazar payını arttırmayı hedeflemektedir.