25 Nisan 2024 Perşembe

Sikora

Sikora

Ölçüm teknolojisi uzmanı SIKORA
50. Yıldönümünü kutluyor


1970’ler ve 1980’ler: Başlangıç
1972'de Almanya'nın Bremen şehrinde yaşayan 36 yaşındaki Harald Sikora, üretim sırasında kablo yalıtımının, et kalınlığının ve eşmerkezliliğin sürekli ölçümü için temassız bir ölçüm cihazı icat etti. Daha sonra kendisini küresel bir standart olarak kabul ettiren bu teknoloji, bu başlangıcın temeli oldu. En başından beri, mükemmellik arayışı genç elektrik mühendisinin yol gösterici ilkesinin bir parçasıydı: "Daha iyi yapılamayacak hiçbir şey yoktur. Ve bu, zekice fikirler, tutku ve müşteriye kulak verme ile en iyi sonucu verir." Bu yaklaşım SIKORA'nın kültürünü bugüne kadar karakterize eden bir yaklaşım olmuştur."
1 Kasım 1973'te, Harald Sikora'nın tek kişi olarak kurduğu işle birlikte, çok sayıda teknolojik ilerlemenin yönlendirdiği şirketin başarı öyküsü başladı. Sag olarak bilinen, kablonun konumunu ölçen güç kabloları için endüktif bir ölçüm yöntemi, şirketin yüksek gerilim kablosu endüstrisinde iyi tanınmasını sağladı. Üretim sürecinde tel ve kabloların temassız çap ölçümünü sağlamak için CCD sensörlerini kullanan lazer teknolojisi de pazarı ele geçirdi. Şirket büyümeye devam etti ve 1979 yılında adını SIKORA INDUSTRIEELEKTRONIK GMBH olarak değiştirdi.

1990’lar: Sürekli gelişen ürün portföyü ve uluslararasılaşma
90'lı yıllarda SIKORA, portföyüne daha birçok ürün eklemiştir. Bunların arasında, kablo üretimi sırasında üç katmanlı orta, yüksek ve ekstra yüksek gerilim kablolarının et kalınlıklarını ölçmek için kullanılan X-ray cihazları da vardı. Bu cihazlar, ölçüm sonuçlarını saniyenin kesirlerinde görüntüler ve operatörün gerekli ayarlamaları hemen yapmasına olanak tanır. Bugün bile, SIKORA'nın X-ray ölçüm cihazları, CV hatları için endüstri standardının bir parçasıdır. Dünya çapında yaklaşık 1.800 cihaz kuruludur ve güvenilir kalite kontrol sağlamaktadır. SIKORA, 1991 yılından itibaren ölçüm cihazları için küresel talebi karşılamaktadır ve il temsilcilikleri ABD ve Çin'de olmak üzere, dünya çapında bir satış ağı kurmuştur.





2000s: Daha fazla çeşitlendirme
CV hatları için X-ray ölçüm sisteminin başarısı, gelişmiş, yeni bir X-ray ölçüm cihazları serisinin geliştirilmesinin temelini oluşturdu. Bu cihazlar çekirdek ve kılıf hatlarında daha önce mümkün olmayan et kalınlıklarının ölçülmesi için tasarlanmıştır. SIKORA, yüksek gerilim kablosu üretimi için yeni nesil X-ray ölçüm sistemleri ile güç kablosu segmentinde dünya çapında yaklaşık yüzde 90'lık bir pazar payı elde etti. 2000 yılında ABD'de ilk şubenin açılmasını Çin ve İtalya takip etti. Önümüzdeki birkaç yıl içinde, çok sayıda başka uluslararası lokasyon açıldı. Bu başarı, 2002 yılında SIKORA INDUSTRIEELEKTRONIK GMBH'yi SIKORA AG anonim şirketine dönüştürme kararı olarak yansıdı. SIKORA, 2004 yılından bu yana kablo sektöründe edindiği tecrübeyi hortum, boru ve tüp pazarına uygulamıştır. Röntgen ve lazer teknolojileri bu alanda da standart hale geldi. 2009 yılında fiber optik pazarına giriş yapılarak çekme kulelerinde kalite kontrol için kullanılan yenilikçi ölçüm cihazları üretilmeye başladı. Kaliteye odaklanmanın yanı sıra, malzeme verimliliği ve sürdürülebilirlik yıllar içinde kritik hale gelmiştir. Kalite kontrolde ekolojik avantajların yanı sıra ekonomik avantajlar da önem kazanmaktadır. SIKORA ölçüm cihazları, malzeme ve hurdayı azaltarak bu konuda üreticilere yardımcı olmaktadır.

2010’lar: Genel merkez genişletme ve yenilikçi teknolojiler
2011 yılında, genişleyen ürün portföyü ve çalışan sayısındaki artış Genel Müdürlük bünyesinde Ar-Ge ve hizmet için yeni bir bina yapılması kararında etkili olmuştur. Aynı zamanda, haleflik planına uygun olarak, şirket iki iş koluna ayrılmıştır: SIKORA HOLDING GmbH & Co. KG ve SIKORA AG. SIKORA, plastik peletlerin denetimi ve sınıflandırılması için ilk kez bir sistemi piyasaya sürerek plastik endüstrisine girişini işaret etti. Tüp, boru ve hortum pazarında plastik borular için milimetre dalga bazlı bir ölçüm sistemi tanıtıldı.
Büyümeye devam eden şirket, üretim, Ar-Ge ve diğer çalışanların ferah ve yaratıcı çalışma ortamlarına sahip olması için 2019 yılında Bremen'de 4 katlı yeni bir binayı hizmete açtı.

2020’ler: Günümüz
50 yıl içinde tek kişiye dayalı operasyon, dünya çapında aktif bir ölçüm, kontrol ve denetim teknolojileri üreticisi ve tedarikçisi haline geldi. Bremen'deki 350 çalışanı ve 15 uluslararası iştiraki, üretkenliği artırmak ve sürdürülebilir bir gelecek için yenilikçi çözümler ve hizmetlerle dünya çapındaki müşterilere destek sağlamaktadır.
SIKORA'da sürdürülebilirlik sadece boş bir söz değildir. Bu ölçüm sistemlerinin yardımıyla üreticiler plastik malzemeden tasarruf edebilmektedir. Bu da, üretimlerini daha ekonomik hale getirirken, aynı zamanda çevreyi korumalarına yardımcı olmaktadır. SIKORA ölçüm cihazları kullanılarak yılda 5 milyon tona kadar daha az karbondioksit salınıyor, çünkü daha az plastik malzeme üretiliyor. Harald Sikora, "Şirketin 50 yılda gösterdiği gelişimle gurur duyuyorum ve onurlandım". Şimdi olduğu gibi o zaman da SIKORA'nın başarısının sırrı, müşteriyi pazarda her zaman bir adım önde tutan yenilikleri, ürünlere olan tutkumuz ve tüm faaliyetlerimizi tutarlı bir şekilde müşterilere odaklamamız ile karakterize ediliyor."
20XX: Geleceğe odaklanmak
SIKORA geçmişinde yaşamıyor, ama geleceğe dair iddialı planları var. SIKORA CEO, Dr. Christian Frank, “SIKORA'daki 50 yıllık ölçüm teknolojisindeki geçmişimize gururla bakıyoruz" diyor. " Bu 50 yıl, çalışanlarımız tarafından yazılan mutlak bir başarı öyküsüdür. Bu takımın başarısına büyük saygı duyuyorum ve bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. İddiamız, bugün ve gelecekte müşterilerimize yenilikçi çözümler sunmaktır. Buna dijitalleşme, döngüsel ekonomi ve elektrifikasyon gibi alanlarda müşterilerin çeşitli gereksinimlerini karşılayan yeni teknolojilerin yanı sıra mevcut ürünlerin daha da geliştirilmesi de dahildir. Ayrıca, kalite kontrol için teknik çözümlere yönelik talebi tek bir kaynaktan karşılamak ve portföyümüzü bu açıdan daha da geliştirmek istiyoruz" diyor Frank. Gelecekte de Frank için müşterilerle yakın ortaklık çok önemli: " Müşterilerimize son 5 yılda bize duydukları güven için teşekkür ediyor ve önümüzdeki 50 yılda daha fazla işbirliği kurmak için sabırsızlanıyoruz. SIKORA ekibi olarak daha birçok planımız var."

SIKORA’nın yıldönümü logosu
Onlarca yıllık başarının gururu
" Yıldönümü için SIKORA, başarılardan duyulan gurur ve ileriye dönük bir tavrı birleştirirken yıldönümünün ruhunu yakalayan bir logo geliştirdi" diyor SIKORA Kurumsal İletişimden Sorumlu Katja Giersch. Dairesel şekiller, kabloların, tüplerin ve katmanların yanı sıra peletlerin enine kesitlerini çağrıştırır. Aynı zamanda, dinamik şirket geçmişinin bir kesitini, noktalarla işaretlenmiş birçok vurgu ile sembolize ediyorlar. Magenta rengi, tipik SIKORA mavisi ve açık maviyi tamamlayarak görünüme taze bir modernlik katar. " Üç basit kelime, SIKORA'nın neyi kutladığını özetliyor: SIKORA ekibinin 50 yıldır çığır açan fikirleri, tutkusu ve bağlılığı, başarılı bir geleceğe odaklanma," diyor Giersch.