26 Nisan 2024 Cuma

Rosendahl Nextrom

Rosendahl Nextrom


Saniyede 40 Gb’yi
hayata geçirmek

En yeni nesil LAN kabloları olan Cat8, piyasadaki en güçlü veri kabloları arasındadır. Teorik olarak, 2 gigahertzin üzerinde bir bant genişliğinde saniyede 40 Gb'e kadar veri aktarabilirler. Bunu hayata geçirebilmek için de kablo üretiminin kusursuz olması gerekmektedir.

Saniyede 40 Gb. Bu, bir Cat6A kablosunun iletebileceğinden dört kat daha fazladır. Bu ciddi gelişmenin ardından, Cat8 kabloları özellikle veri merkezlerinde ve sunucu odalarında kullanım için popüler hale geldi ve daha yüksek veri yüklerine geçişi mümkün hale getirdi.
Daha yüksek performans, daha karmaşık bir kablo tasarımı gerektirir. Cat8 kablolarda uygulanması gereken ekranlamanın kalitesi tamamen farklı. Kablonun izolasyonu ve dış kılıfı da öyle. IoT uygulamaları için kullanılan Cat8 kabloları, verinin yanı sıra enerji transferi de yapabilecek ve yüksek sıcaklıklara dayanım gösterebilecek özellikte olmalıdır. Tüm bunlar, kabloda ve dolayısıyla kablo üretim süreçlerinde beklentileri arttırmaktadır.

Baştan sona stabil proses
Optimum veri iletimi için LAN kablolarının stabil bir çapı, ovalite ve merkezlemesi ise tüm katmanlarında mükemmel olmalıdır. Ancak o zaman iletkenler birbirine tamamen paralel olacak ve sinyal zayıflamasına olanak sunmayacaktır. Üretim hatlarında periyodik titreşimlerin önlenmesi de önemlidir. Bu tip titreşimler nihai kablodaki veri sinyalini azaltan parazit noktalarına yol açabilir. Bu nedenle, Cat8 kablolarının teorik iletim hızlarını pratiğe dökebilmek için stabil bir üretim süreci şarttır. Boşaltıcıdan makara sarıcıya kadar tüm makine ve prosesler mükemmel bir şekilde senkronize olmalıdır.
Rosendahl Nextrom’un Cat8 kablolarındaki başarısı, skin-foam-skin uygulaması için yapay zekâ destekli köpürtme işlemi de dahil olmak üzere, izolasyon ve dış kılıf teknolojilerindeki yoğun bilgi birikimi ve deneyimi sayesindedir.
Yapay zekâ destekli hassas köpürtme prosesi
Rosendahl'ın ekstrüzyon teknolojisi yüksek hassasiyetli gaz dozajlama sistemi ile birleştiğinde, proses stabilitesi ve homojen bir köpük yapısının sürekliliğini sağlayabilmektedir. Köpürtme işlemi artık yapay zekanın yardımıyla geliştiriliyor. Kendi kendine öğrenen bir algoritma, tüm süreci sürekli olarak gözlemler, çap ve kapasitans için mümkün olan en iyi sonuçları elde etmek için her bir parametreyi mükemmel bir şekilde eşleştirir. Bu yapay zekâ, prosese hızlı ve hassas bir şekilde müdahale ederek, birbirine bağlı tüm parametreli uyumlu hale getirir ve bu sayede sonuç odaklı ve öngörülü bir üretimi mümkün kılar. Sonuçlar olağanüstü:
Proses dalgalanmalarının azaltılmasıyla daha dar toleranslarda üretime imkân tanıyarak kablonun elektriksel özelliklerin iyileştirilmesine ek olarak, proses işlemcisinin hızlı tepkileri ve ayarlamaları sayesinde hurda miktarını da önemli ölçüde azaltılır.
Köpürtme uygulamaları uzun zamandır Rosendahl'ın temel yetkinliklerinden biri olmuştur. Firmamız, bu kritik proses için yapay zekayı kullanarak teknoloji liderliğini genişletiyor ve data kabloları için geleceğe hazır bir üretim çözümü sunuyor.

Daha fazla bilgi için:
rosendahlnextrom.com/cable