26 Nisan 2024 Cuma

LAPP'da nesil değişimi

LAPP'da nesil değişimi


Matthias Lapp İcra Kurulu Başkanı oldu
LAPP'da nesil değişimi

"LAPP'i tüm çalışanlarla birlikte geleceğe taşımak için çok heyecanlıyım. Güçlü bir stratejimiz var ve müşterilerimize zamanımızın temel sorunlarına yanıt vermek için mükemmel bir konumdayız, örneğin dijitalleşme ve sürdürülebilirlik alanlarında", Matthias Lapp vurguladı. Kablo ve bağlantı teknolojisi alanında entegre çözümler için küresel pazar lideri şirketteki nesiller arası değişim, Matthias Lapp'ın önemli Alman iş kolunu da içeren en büyük bölge olan LA EMEA'nın CEO'su olarak görev aldığı 2017'de zaten başlamıştı. Şimdi bir sonraki büyük adım gerçekleşecek: Andreas Lapp, 2022/23 mali yılının başında 1 Ekim 2022'de Yönetim Kurulu başkanlığını yeğeni Matthias Lapp'a devredecek. Matthias Lapp CEO LA EMEA olarak sorumluluğuna göre ikili bir görev üstlenecek. Aynı zamanda Siegbert E. Lapp, Denetleme Kurulu Başkanı olarak görevini 2015'ten beri kurulun bir parçası olan eski yardımcısı Dr. Hans Schumacher'e (67) devredecek ve Katharina Lapp (24), Andreas Lapp'ın kızı, Denetim Kuruluna atanacaktır. Buna göre aile bireyleri hem Yönetim hem Denetim Kurullarının bir parçası olmaya devam edecektir, yani LAPP bir aile şirketi olmaya devam edecektir.

42 ve 35 senelik yönetim sorumluluğundan sonra emeklilik
Babaları ve LAPP’in kurucusu Oskar Lapp 1987 yılında aniden vefat ettiğinde iki kardeş Siegbert E. ve Andreas Lapp sorumluluğu üstlendi ve o zamandan itibaren anneleri Ursula Ida Lapp ile birlikte şirketi yönettiler. Son 35 yıl boyunca birlikte LAPP şirketini geliştirerek bağlantı teknolojisinde global oyuncu ve dünya pazarı lideri konumuna getirdiler.
" Kardeşim Andreas ve ben geriye dönüp baktığımızda çok tatmin edici ve başarılı, ama aynı zamanda çok yoğun bir profesyonel yaşam görüyoruz. Artık Ekim’den itibaren biraz geri çekilip kendimizi kalbimizdeki projelere vermek ve LAPP’in başarı hikayesini ilk sıradan izlemek için sabırsızlanıyoruz" dedi Denetim Kurulu Başkanı Siegbert E. Lapp. Her iki kardeş de hem iş sahibi olarak hem de çocuklarının mentoru olarak şirketle yakından bağlantılı olmaya devam edecek. " İş ve çalışma dünyası değişiyor ve bu değişimde LAPP'e liderlik edecek genç akıllara güveniyoruz. Bir aile şirketi olarak köklerimize, değerlerimize ve kimliğimize sadık kalarak kendimizi gelecek için konumlandırıyoruz. Üçüncü neslin, yönetimin ve dünya çapında faaliyet gösteren tüm çalışanların LAPP'i başarılı bir geleceğe taşıyacağına inancımız tamdır" diye ekledi Andreas Lapp.

Matthias ve Katharina Lapp: Şirket için karar
Şirket kurucusu Ursula Ida Lapp'ın (1930-2021) en büyük torunu olan Matthias Lapp, uluslararası işletmecilik eğitimi aldıktan ve çeşitli şirketlerde görev yaptıktan sonra 2010 yılında LAPP Grubuna katıldı. 2017'den beri U.I. Lapp GmbH’in idari yöneticisi olarak, Latin Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (LA EMEA) bölgelerinden ve dolayısıyla LAPP Grubunun en önemli satış pazarından sorumlu olmuştur. Bu görevde, LAPP Grubunun uluslararasılaşmasını çok başarılı bir şekilde sürdürmeye devam etti ve kurum kültürü ve uluslararası işbirliği konularına güçlü bir şekilde odaklandı.
Katharina Lapp aynı kuzeni Matthias gibi şirketin içinde ve şirketle birlikte büyüdü: Erken çocukluk döneminden itibaren parti ve etkinliklere katıldı ve daha sonra LAPP'de tatil çalışmaları ve çeşitli alanlarda stajlar sırasında ilk profesyonel deneyimini kazandı. Daha sonra Fildişi Sahili'nde Andreas Lapp tarafından ortaklaşa finanse edilen ve 2019'da tamamlanan Collège Andreas Lapp'in inşaatında proje yöneticisiydi.
Okuldan mezun olduktan sonra mekatronik okudu ve mekatronik, bilgi teknolojisi ve elektrik mühendisliğinin temellerini öğrendi. Bunu, LAPP Grubu'nun geleceğin en büyük stratejik pazarlarından biri olan Afrika kıtasına özel olarak odaklandığı Uluslararası Yönetim alanındaki çalışmaları izledi.