28 Mart 2024 Perşembe

Kablomak

Kablomak



Faydalı model belgeli makina dakikada 470 metre kablo sarıyor
Kablomak, otomatik makara sarma makinası ile hızlandı

Denizli’de faaliyet gösteren Kablomak, kablo sarma makineleri imalatına getirdiği yenilikçi yaklaşımla sektördeki konumunu güçlendirip ihracata başladı.  Faydalı model belgeli otomatik makara sarma makinesinin dakikada 470 metre kablo sarımı yaptığını söyleyen Kablomak Genel Müdürü Kazım Yaşar, “Geliştirdiğimiz makine dünyanın en hızlı sarımını yapıyor.  İç pazarda yoğun talep gören makinemizi Rusya ve Ukrayna’ya da ihraç ediyoruz” dedi.
Akhan Mahallesi’ndeki üretim tesisinde otomatik ve manuel kangallama, büyük otomatik toplayıcılar, ekstruder hatları, kablo aktarma, kaba ve ince tel çekme, tek ve çift makara otomatik tel sarma makinaları imalatı yapan Kablomak, geniş ürün yelpazesiyle müşterilerine ihtiyaç duydukları en uygun çözümleri sunuyor. Kablo sektörüne anahtar teslim fabrika kurulumu, tasarım, makine dizaynı ve üretimi, montaj, devreye alma, yedek parça tedariki, danışmanlık ve servis hizmeti vermek amacıyla kurulan Kablomak, inovatif çalışmalarıyla dış pazarlara da açıldı, Rusya ve Ukrayna Afrika ve Ortadoğu’ya ihracata başladı. Firmanın geliştirip faydalı model belgesini aldığı otomatik kablo sarma makinası hızıyla kablo imalatçısı firmalara zamandan tasarruf sağlarken, iş güvenliğine de önemli katkı sağladı.
Tasarımı ve imalatını gerçekleştirdikleri otomatik kablo sarma makinesinin dakikada 470 metre ile dünyadaki en hızlı sarım yapabilen ve dünyada tek 1200 mm çapında makaraya aktarabilen makine olduğunu söyleyen Kablomak Genel Müdürü Kazım Yaşar, “Teknoloji ve bilgi çağının gerektirdiği tüm donanımları kullanarak, uzman üretim ekibimiz ve güçlü idari kadromuz ile müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda kablo makinaları imalatı yapıyoruz. Geliştirdiğimiz kablo sarma makinesi 2500 mm çapındaki makaradan 300 mm çapındaki makaraya otomatik sarım yapıyor. İş güvenliğini artırıp, iş kazalarını önlemek düşüncesiyle imal ettiğimiz makina özellikleriyle yoğun ilgi gördü. 2022 yılı siparişlerimizi doldurduk, gelecek yılın taleplerini alıyoruz” dedi.
Denizli’nin kablo imalatında Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden olduğunu ifade eden Yaşar, “Kablo sektörünün güçlü olması makina imalat sektörünü de geliştiriyor. Denizli, kablo makinaları imalat sektöründe de ülkemizin lideri konumunda. Kablomak olarak biz de sektöre katma değer oluşturmayı misyon olarak belirledik” diye konuştu.
Büyüme ve yatırım planlarını ihracat odaklı belirlediklerine dikkat çeken Kablomak Genel Müdürü Yaşar, “Dünyadaki gelişmeleri takip ederek ihracat kapasitemizi en üst noktaya çıkarmak için var gücümüz ile mücadele ediyoruz. Fuarlara katılım sağlayarak ürünlerimizi tanıtıyoruz. Son olarak Almanya’da düzenlenen WireRussia Fuarı’na Türkiye’den katılım sağlayan öncü firmalardan biri olduk. Yenilikçi anlayışımızla  sektörde öncelikli makine imalatçısı firmalar arasında bulunmaktayız. Yatırım planlarımızı da bu doğrultuda  yapıyoruz. Denizli Makina İhtisas Organize Bölgesi’nde 5 bin metrekare alana yeni tesis yatırımımızı 2 yıl içerisinde gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı.